Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-05@22:51:52 GMT

مقایسه چاپ الکترونیکی و چاپ کاغذی

تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۲۲۹۹۹۷

مقایسه چاپ الکترونیکی و چاپ کاغذی

زمانی که قصد چاپ کتاب را داشته باشید، باید به نکات زیادی توجه کنید و در مورد مسائل زیادی تصمیم گیری نمایید. انتخاب نوع چاپ از بین چاپ الکترونیکی و چاپ کاغذی یکی از مهم‌ترین و اساسی‌ترین تصمیماتی که است که نویسندگان و منتشرکنندگان کتاب باید به آن فکر کنند.

چاپ الکترونیکی یا چاپ کاغذی؛ کدام یک بهتر است؟

کتاب الکترونیکی حجم و وزن فیزیکی ندارد در نتیجه می‌توانید هزاران و حتی میلیون‌ها صفحه کتاب را در تلفن همراه یا تبلت خود ذخیره کنید و در هرجایی و هر مکانی کتابخانه بزرگ خود را به همراه داشته باشید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما در مقابل کتاب‌های کاغذی علاوه بر حس نوستالژیک ورق زدن صفحات که یکی از علایق بسیاری از کتاب خوان‌ها است، تأثیر گذاری بیشتری دارند و طبق تحقیقات یادگیری افراد را نیز افزایش می‌دهند. اگر قصد چاپ کتاب را داشته باشید، آشنایی با مزایا و معایب چاپ الکترونیکی و چاپ کاغذی به همراه هزینه تولید کتاب به هر کدام از این روش‌ها می‌تواند به تصمیم گیری بهتر شما کمک کند.

مزایای چاپ الکترونیکی؛ چرا کتاب‌های الکترونیکی طرفداران زیادی دارند؟

مهم‌ترین مزیت کتاب‌های الکترونیکی در مقابل کتاب‌های کاغذی، دسترسی ساده و سهولت ذخیره سازی آن‌ها است. این کتاب‌ها را به راحتی می‌توانید دانلود کنید و بدون نگرانی از اختصاص فضای فیزیکی مانند کتابخانه‌های قدیمی، در تلفن همراه، کامپیوتر یا تبلت ذخیره نمایید. این نوع از کتاب‌ها برای موسساتی که آموزش از راه دور دارند یا افرادی که در مناطق دور افتاده زندگی می‌کنند و شرایط خرید کتاب کاغذی و فیزیکی را ندارند، بهترین گزینه خواهد بود.

از سوی دیگر قیمت تمام شده چاپ کتاب الکترونیکی بسیار پایین‌تر از چاپ کتاب کاغذی خواهد بود. اگر بودجه زیادی برای چاپ کتاب ندارید، چاپ کتاب الکترونیکی گزینه مقرون به صرفه‌تری است. کمک به حفظ محیط زیست و امکان به روز رسانی کتاب نیز از مزایای منحصر به فرد کتاب‌های الکترونیکی است. با این حال، این روش معایبی نیز دارد که باعث شده هنوز هم چاپ کتاب کاغذی طرفداران بیشتری داشته باشد. امروزه چاپخانه‌ها و انتشارات بزرگ مانند مجتمع چاپ جنگل امکان چاپ کتاب به هر دو نوع فیزیکی و الکترونیکی را فراهم کرده‌اند.

مزایای چاپ کاغذی کتاب؛ چرا چاپ کتاب کاغذی از کتاب الکترونیکی بهتر است؟

تا به اینجا با مزایای چاپ کتاب الکترونیکی آشنا شدیم؛ با این حال، نباید از مزایای چاپ کتاب کاغذی نیز به سادگی عبور کنیم. تحقیقاتی که در مورد میزان یادگیری در هنگام خواندن کتاب‌های الکترونیکی و کاغذی انجام شده است نشان می‌دهد میزان یادگیری از طریق کتاب‌های چاپی بسیار بیشتر از کتاب‌های الکترونیکی است. علاوه بر کتاب‌های علمی، تحقیقات نشان داده افرادی که به مطالعه کتاب‌های رمان و داستان کاغذی می‌پردازند، در مقایسه با افرادی که همان کتاب‌ها را به صورت الکترونیکی مطالعه کرده‌اند، توانایی بیشتری در به خاطر سپردن وقایع داستان‌ها دارند.

 همچنین با مطالعه کتاب‌های چاپ شده، خستگی و آسیب جسمی کمتری به چشم وارد می‌شود. از طرفی بسیاری از افراد قبل از خواب به مطالعه کتاب می‌پردازند و تحقیقات نشان داده کتاب‌های الکترونیکی باعث ایجاد اختلال در خواب افراد می‌شوند. موضوع بعدی هزینه چاپ کتاب است که در کتاب های کاغذی بیشتر است اما معمولا سودآوری بیشتری نیز برای نویسندگان و منتشرکننده دارد.

مقایسه چاپ کاغذی یا چاپ الکترونیکی؛ براساس هدف خود انتخاب کنید

اگر مطالبی که تا اینجا به آن‌ها اشاره کردیم را خلاصه کنیم، می‌توانیم مقایسه بهتری بین چاپ الکترونیکی و کاغذی کتاب داشته باشیم. مزایای هر یک از روش‌های چاپ شامل موارد زیر می‌شود:

مزایا چاپ کتاب کاغذی:

حس نوستالژیک ورق زدن کتاب و لمس صفحات آن یادگیری بهتر مطالب علمی و به خاطر سپردن وقایع داستانی جلوگیری از خستگی و آسیب دیدگی چشم عدم ایجاد اختلال در خواب عدم نیاز به دستگاه‌های الکترونیکی خاص و سهولت در استفاده

مزایای چاپ کتاب الکترونیکی:

امکان به روز رسانی کتاب بعد از چاپ سهولت در نگهداری از هزاران کتاب بدون محدودیت تیراژ و تکثیر جلوگیری از قطع درختان و کمک به حفظ محیط زیست قیمت تمام شده کمتر سهولت در انتقال و دسترسی از سراسر جهان

انتخاب بهترین گزینه از بین این دو روش به نیاز شما و مخاطبانتان بستگی دارد. امروزه در بسیاری از موارد نسخه الکترونیکی و کاغذی به صورت همزمان چاپ و منتشر می‌شوند تا مخاطبان نیز بتوانند بر حسب نیاز خود گزینه بهتر را برای خود انتخاب کنند. برای مثال اگر قصد چاپ مجله را داشته باشید می‌توانید در کنار انتشار نسخه چاپی، همه یا بخشی از آن را به صورت الکترونیکی نیز در سایت خود قرار دهید و از طریق ایمیل برای مشترکان خود ارسال کنید.

چاپخانه جنگل، ارائه دهنده خدمات چاپ انواع کتاب در ایران

در این مقاله سعی کردیم به سؤال کتاب کاغذی بهتر است یا الکترونیکی پاسخ دهیم. همچنین به بررسی مزایا و معایب چاپ کاغذی و چاپ الکترونیکی پرداختیم. هر کدام از این روش‌ها بهترین گزینه برای دسته‌ای از افراد هستند و نمی‌توان یکی از آن‌ها را مطلقاً برتر از دیگری دانست. با این حال، حتی با افزایش استفاده از کتاب‌های الکترونیکی، کاهش چشم گیری در تعداد کتاب‌های کاغذی چاپ شده در جهان ایجاد نشده است و این موضوع نشان می‌دهد که چاپ کتاب کاغذی هنوز هم گزینه اول بسیاری از افراد است.

اگر قصد چاپ کتاب یا استفاده از سایر خدمات چاپی را دارید، مجتمع چاپ جنگل می‌تواند گزینه مناسبی برای شما باشد. کیفیت عالی، سرعت بالا و قیمت مناسب مهم‌ترین مزیت‌های این چاپخانه هستند. همچنین تکنسین‌های حرفه‌ای جنگل آماده به پاسخ گویی به سؤالات شما در مورد چاپ انواع کتاب، کاتالوگ، قرآن، بروشور، تقویم، سر رسید و ... هستند. تنها کاری که باید انجام دهید مراجعه به سایت جنگل یا تماس با شماره 02154113 است.

 

انتهای رپرتاژ آگهی/

منبع: تابناک

کلیدواژه: انتخابات 1400 محسن رضایی شورای شهر ششم نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری چاپ الکترونیکی چاپ کاغذی کتاب الکترونیکی چاپ کتاب هزینه چاپ کتاب چاپ مجله رپرتاژ آگهی انتخابات 1400 محسن رضایی شورای شهر ششم نامزدهای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری کتاب های الکترونیکی چاپ کتاب الکترونیکی چاپ الکترونیکی کتاب های کاغذی چاپ کتاب کاغذی داشته باشید مزایای چاپ چاپ کاغذی قصد چاپ کتاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۲۹۹۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اگر مجوز کاغذی و قدیمی را به الکترونیک تبدیل نکنیم، چه می‌شود؟

همشهری آنلاین - محمد بلبلی: ادارات گوناگون، ضوابطی سختگیرانه و حتی مبهم و گاهی حتی عجیب برای صدورمجوز داشتند. متقاضیان ایجاد کسب‌وکارها، در مواردی حتی برای دریافت مجوز فعالیت یک مغازه دچار چالش می‌شدند و دقیقا نمی‌دانستند باید چند نوع مدرک و استعلام را تهیه و ارائه کنند. اغلب معلوم نبود اصولا فرایند دریافت مجوز از کجا آغاز می‌شود و گاهی گرفتن مجوز تاسیس یک کارخانه، دامداری یا کارگاه تولیدی و مغازه، ماه‌ها و حتی سال‌ها طول می‌کشید.

آغاز به‌کار درگاه ملی مجوزها

در اجرای این قانون، درگاه ملی مجوزها، در فروردین ۱۴۰۰ با صدور نخستین مجوز تمام الکترونیک شروع به‌کار کرد. طبق آمار موجود، تا پایان سال ۱۴۰۲، حدود ۱.۶ میلیون مجوز به‌طور کاملا غیرحضوری صادر شده است؛ یعنی به‌طور متوسط هر مجوز کسب‌وکار ظرف مدت ۸ روز در قالب این فرایند صادر شده است. در حال حاضر، ۴۷۰۰ نوع مجوز در درگاه ملی مجوزها، قابل صدور است. به‌طور میانگین برای دریافت هر مجوز فقط ۸.۵ شرط وجود دارد. این شروط شامل موارد ساده‌ای مثل شرط حیات، داشتن سن قانونی و... هستند.

نحوه کار درگاه ملی مجوزها

در درگاه ملی مجوزها متقاضی ابتدا از میان ۴۷۰۰ نوع مجوز متصل به سامانه، مجوز موردنظرش را انتخاب و درخواست خود را ثبت می‌کند. ثبت درخواست در این درگاه، با احراز هویت از طریق پنجره واحد هوشمند دولت و با ورود رمز پیامک شده به گوشی متقاضی انجام می‌شود. قبل از ثبت نهایی درخواست، سیستم از او می‌پرسد آیا همه شرایط و مدارک اعلامی را دارد، یا نه؟ درصورت تأیید، درخواست متقاضی ثبت و بلافاصله استعلام‌ها به‌صورت خودکار و هوشمند دریافت می‌شود.

تا پایان سال گذشته، ۱۸ مرجع ذی ربط در ارائه پاسخ استعلام‌ها، به درگاه ملی مجوزها متصل شده‌اند. استعلام‌هایی مانند حیات، سن، مدرک تحصیلی، نداشتن بدهی مالیاتی و نظایر آن به‌طور خودکار و آنی انجام می‌شود. با هدف ساده‌سازی شرایط صدور مجوزها، ۸۰ درصد مجوزهای موجود در درگاه ملی مجوزها ثبت‌محورند؛ یعنی اگر پاسخ همه استعلام‌های آنلاین مثبت بود، مجوز به‌طور خودکار صادر می‌شود و در کارپوشه متقاضی و بانک اطلاعات کسب‌وکارهای ایران به نشانی qrmojavez.ir قرار می‌گیرد.

شناسه یکتا

براساس قانون تا خرداد ۱۴۰۳ همه دارندگان مجوزهای کاغذی قدیمی هم باید شناسه یکتا و مجوز الکترونیک بگیرند. پس از پایان مهلت قانونی برای دریافت مجوز الکترونیک همه ادارات دولتی و بانک‌ها، در ارائه خدمات فقط شناسه یکتا را می‌پذیرند و مجوز کاغذی را دیگر قبول نمی‌کنند. امیر سیاح می‌گوید: دیگر کاغذ از فرایند صدور مجوزها حذف شده است.

رئیس مرکز ملی بهبود فضای کسب‌وکار وزارت امور اقتصادی و دارایی تأکید می‌کند: تبدیل مجوز کاغذی به شناسه یکتا، حکم قانون است. این کار از نیمه دوم سال ۱۴۰۲ شروع شد و باید تا آخر اردیبهشت ۱۴۰۳ تمام شود. او در پاسخ به این پرسش که آیا دارندگان ۴ میلیون مجوز کاغذی و قدیمی برای تبدیل مجوزهایشان به مجوز الکترونیک باید خیلی وقت بگذارند، توضیح می‌دهد: این کار اصلا وقت زیادی از آنها نمی‌گیرد؛ فقط کافی است گوشی موبایل‌شان را دست بگیرند و به سایت مجوز دات. آی. ‌آر، مراجعه و دکمه‌ تبدیل مجوز کاغذی به شناسه‌ یکتا را لمس کنند. در این بخش ۴ کد از آنها مطالبه می‌شود، اگر مجوز معتبر داشته باشند، شناسه یکتا را به‌راحتی دریافت می‌کنند.

چرا مجوز الکترونیک بگیریم؟

صاحبان کسب‌وکارهای دارای مجوز اغلب از رقابت نابرابر با کسب‌وکارهای فاقد مجوز گلایه‌مندند؛ حال به‌نظر می‌رسد با اجرای قانون تبدیل مجوزهای کاغذی به الکترونیک و صدور شناسه یکتا، این امکان به‌وجود می‌آید تا واحدهای اقتصادی بدون مجوز از این چرخه بازار حذف شوند. با تمهیدات اندیشیده شده، قاعدتا با اتمام موعد تعیین‌شده برای تبدیل مجوزهای کاغذی به شناسه یکتا دیگر باید شاهد تعطیلی کسب‌وکارهای غیرمجاز باشیم؛ زیرا غیرمجازها با قطع خدمات دولتی، عملا فعالیت اقتصادی‌شان مقرون به صرفه و امکان‌پذیر نخواهد بود و چاره‌ای جز تعطیلی نخواهند داشت.

سیدامیر سیاح، رئیس مرکز ملی بهبود فضای کسب‌وکار وزارت امور اقتصادی و دارایی در این‌باره توضیح می‌دهد: بعضی‌ها می‌گویند، یعنی چه که می‌خواهید مجوز بدهید. این اسمش اجازه نیست؛ اسمش مجوز است. مجوز ماهیت کسب‌وکارها را رسمی می‌کند. وقتی می‌گوییم کسب‌وکارها باید دارای مجوز باشند، به این معناست که بشود موضوع را پیگیری و بر نحوه فعالیت آنها نظارت کرد.

کد خبر 848749 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها شاخص کسب و کار اقتصاد

دیگر خبرها

  • ۴۰ درصد پروانه های کسب در لرستان الکترونیکی شد
  • ۲۵ اردیبهشت آخرین مهلت صدور مجوز‌های الکترونیکی
  • لیوان کاغذی رفیق صمیمی نوشیدنی های گرم و خنک شما!
  • جزیره هرمز پیشتاز در صدور مجوز الکترونیکی/اعلام آخرین مهلت دریافت مجوز‌های الکترونیکی صنفی
  • ۲۵ اردیبهشت آخرین مهلت دریافت شناسه یکتا در لرستان
  • تبدیل بیش از نیم میلیون مجوز کاغذی به شناسه یکتا
  • شناسایی واحدهای صنفی فاقد مجوز با الکترونیکی شدن مجوزها
  • الکترونیکی شدن ۴۷۷,۰۰۰ پروانه کسب کاغذی تا ۱۵ اردیبهشت ماه
  • تبدیل ۱۸۱۰ مجوز کاغذی به شناسه یکتا در میاندوآب
  • اگر مجوز کاغذی و قدیمی را به الکترونیک تبدیل نکنیم، چه می‌شود؟